tiistai 30. maaliskuuta 2010

Uutta kasvua

Salaatit ja sitruunaruoho ovat jo itäneet. Tuossa olikin muutamia ihanan aurinkoisia päiviä eikä keinovaloa tarvinnut, mutta nyt pitää taas olla kasvilamppu päällä koko päivän. Sain naapurilta yhden amppelitomaatin, se on kasvanut aika lailla tuolla minikasvihuoneessa ja kohta pitäisi käydä hakemassa vanha terraario, johon aina keväällä laitan kasvit kasvamaan.
Tänään tein edullisia hankintoja Prisman puutarhamyymälästä, pari sellaista isoa peittoa kasvimaalle, ettei tuhohyönteiset pääse kasveihin ja samalla antaa paremman kasvuympäristön, kun kosteus ja lämpö ovat tasasemmat. Sit ostin sellaisia säkkejä, johon voi laittaa salaattia ja yrttejä kasvamaan tohon omalle lasitetulle terassille, saa nopeammin satoa kuin kasvimaalta. Ja tietysti Biolanin turvemultaa, joka on mielestäni tarpeeksi luomua viljelmiini. Turvemulta ei sisällä keinotekoisia lannotteita.

Joogasin aamulla hatha-joogaa. Olen ihan alkutaipaleella, mutta tästä on hyvä jatkaa. Syömiset olleet viherpirtelöä (jossa kaikkee mahdollista, oikein superhyper-pirtelö),raakasuklaata,luomu täysjyväleipää ala Natunen, kasvissosekeittoa terästettynä luomu tölkkipavuilla. Leipää tuli syötyy Cocovin kookosöljyllä ja Apilapihan tomaattirouheella päällystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti