maanantai 26. huhtikuuta 2010

Raw food ja pakurikääpä

Olen parin päivän ajan aika intensiivisesti tutustunut raakaruoka asioihin. Kuunnellut David Wolfin juttuja ja Ollin Youtube-tallenteita, koskien pirtelöitä. Liityin myös luomuttajiin ja aikomus on tutustua sivustoon paremmin lähiaikoina.
Olen viikon ajan syönyt vähän miten sattuu ja makeanhimo on ollut aika kova. Olokin on ollut sit sen mukainen, eli pitää paikkansa, että olet mitä syöt!
Tänään olen aamulla tehnyt viherpirtelön, johon tuli mangoa,omenaa,sitruunaa,päärynää, mustikkaa,persiljaa,rucolaa,kuivattua acaita,kuivattua lehtikaalia,marja-aronia-jauhetta,hunajaa,siitepölyä,vehnänorasjauhetta sekä spirulinaa. Aiemmin olen ottanut ton vehnänorasjauheen ja spirulinana erikseen, mut nyt sit kokeilin näin ja ihan ok. Joskin toi spirulina on aika voimakkaan makuinen, eli vaatii edelleen totuttelua.
Hyvin jaksoin liikkua tuon pirtelön voimin nelisen tuntia, ensin koirien kanssa ulkoilemassa metsässä ja sitten pihahommia,haravointia ja persiljan ym. istutusta.
Nyt illalla tein hydrolymfahoidon, joka tehtävä tyhjällä vatsalla. Ja sit väsäsin itselleni suklaa-superfood-pirtelön. Olen aina aiemmin tohon aamu pirtelöön tunkenut kaikkee mahdollista, kuten myös kaakaonibsit ja siemenet sekä matelit. Kärsinyt ilmavaivoista.Eilen sit selvisi, et ei kaikkee kannata sekoitella keskenään. Eli viherpirtelöön vain hedelmiä ja marjoja lisäksi. Ja kaakaojutut ja siemenet sit eri pirtelöön. Nyt laitoin chia-hyytelöö,liotettuja kurpitsan-ja auringonkukansiemeniä, manteleita,parapähkinöitä,goji-marjoja,maca-jauhetta,lucuma-jauhetta, mesquita-jauhetta,sunfire-suolaa,kuivattuja taateleita (jotka kuulemma sopivat kaakaonkin kanssa makeuttamaan pirtelöö),hunajaa, vanilija-jauhetta, riisiproteiinia, mustaherukoita, raakakaakaojauhetta ja kaakaonibsejä ja vettä. Tuli tosi hyvää,nam.
Ulkona liikkuessa olen noita koivuja tarkkaillut kovasti ja tänään metsässä näin sellaisella korkudella olevan pienen pakurikäävän, jonka sain potkaisemalla irti. Jee, olin tosi onnellinen :). Samaan puuhun jäi hieman isompi kääpä,jota en saanut irti ilman työkaluja. Seuraavan kerran sit mukaan jotain kättäpidempää. Nyt kääpä kuivumassa uunissa. Ehkä huomenna pääsen jo teetä keittelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti