maanantai 17. toukokuuta 2010

Istutuksia

Eilen laitoin lasiterassille kasvusäkkiin kolme ruonkotomaatin taimea. Yksi on kirsikkatomaatti, jonka sain naapurilta ja kaksi Mustaa ryssää, jotka on ostettu puutarhalta. Ryssien pitäisi tehdä mustia tomaatteja, saapi sit syksymmällä nähdä mitä niistä tulee. Muutama kirva oli taimien joukossa, toivottavasti eivät leviä enempää. Yritin kyllä ottaa kirvaiset lehdet pois ja noukkia loput pois. Vielä toiseen säkkiin ostan taimet, enempää en tänä vuonna laita tomaatteja.
Hyvinvoinnin tavaratalosta tilaamani gojin-taimet tulivat myös ja istutin ne ruukkuihin. Saapi nähdä miten onnistuvat, toki satoa odotettavissa vasta muutaman vuoden päästä. Tosi pieniä ovat vielä.
Mansikan taimet istutin parvekelaatikkoihin, yhteensä seitsemän laatikkoo tuli, kun jaoin taimia.
Kasvimaan kääntö olisi seuraavana vuorossa. Sit voisi istuttaa siemenet maahan ja noi kaalintaimet laitan maahan vasta kesäkuussa, jotta halla ei vie niitä ja kasvavat isommiksi, vielä ovat kovin pieniä.
Aamuisin olen tehnyt pirtelön, johon laittanut nokkosta,voikukkaa,koivun-ja mustaherukanlehtiä, sitruunaa,papajaa tai jotain muuta hedelmää,acai-jauhetta, hunajaa, siitepölyä, lehtikaalijauhetta, steviaa,viherminttua ja mustikoita. Yleensä tätä pirtelöö riittää myös lounaaksi omenan kera.
Eilen tein myös raakasuklaata, johon laitoin minttua ja appelsiininkuorta (luomu) mausteeksi. Hyvää tuli jälleen kerran. Laitan ohjeen myöhemmin tänne.

2 kommenttia:

  1. Hei!Ihanalta kuulostaa nuo istutustouhut. Kun saisikin kunnon tilat sellaiseen itsekin. Omakotitalo ja omat marjapuskat ja kasvimaat toivelistalla!=)
    Jännä nähdä miten ne goijit lähtee kasvamaan suomessa. Minttusuklaata halunnu tehdä itsekin, en ole saanut ostettua vain niitä tippoja. Tiedätkö kelpaako Lifessa myytävät tipat ruokien sekaan?Oli alle 9e muistaakseni hinta siellä.

    VastaaPoista
  2. Mie ostin puhdistamosta noi miun tipat. Mut jos ne on ihan 100% eteeristä ja luomua, niin miksei kelpaisi. Hyvin on muuten noi gojit lähtenee kasvamaan, tosi vauhdilla :). No satoa saa odotella muutaman vuoden, eli vielä on ostettava gojit kaupasta ;).

    VastaaPoista